לוגו

פאנלים סולאריים: הכירו את הטכנולוגיה שתאפשר לכם להפיק חשמל מאור השמש

משק בית ממוצע וגם עסקים, עומדים באופן שטף בנטל הוצאות לא פשוט. מבין הוצאות אלה, ההוצאות על חשמל הן לרוב מההוצאות היותר בולטות. גם אם זו לא ההוצאה הגדולה ביותר, זו היא תמיד הוצאה הכרחית, לפחות עבור מטרות מסוימות. לכן, ברור מדוע האפשרות לקבל "חשמל בחינם" קורצת לרבים. אפשרות זו, שבעבר הייתה אפשרות יוצאת דופן ולא יעילה במיוחד, נמצאת כיום בהישג יד לכל אדם ממוצע ועסק. אז האם ועד כמה זה משתלם? מהן המגבלות ונקודות המפתח שחשוב שתדעו על כך מראש? ומה עוד מעניין לדעת ולהבין על פאנלים סולאריים? הכירו את הטכנולוגיה שתאפשר לכם להפיק חשמל מאור השמש.

מהפכת הפאנלים הסולאריים

לא חסרים מקורות אנרגיה בסביבה ממוצעת. לעתים יש מים זורמים או אנרגיית גלים. במקומות מסוימים יש לא מעט רוח, הפרשי טמפרטורות שניתן לרתום להפקת חשמל ועוד. אך כל אלה, לא נמצאים בהכרח בכל מקום, לא תמיד בעלי פוטנציאל להפקת די אנרגיה ולעתים בכלל לא “עובדים” (למשל כשאין רוח). באמצעות התקנת לוחות סיליקון על גג הבית (פאנלים סולאריים), ניתן לעקוף מגבלות אלה. אנו נמצאים באזור גאוגרפי העשיר בשמש אפילו בחורף. למעשה, פאנל סולארי לא זקוק לשמש ישירה והוא יכול להפיק חשמל אפילו מחשיפה לאור מלאכותי. באמצעות פאנלים סולאריים ניתן לקבל כמה וכמה תועלות משמעותיות. ראשית, ישנו צמצום בעלויות החשמל השוטפות. כמו כן, מצמצמים תלות בספק אנרגיה ומבטיחים אספקת חשמל גם בזמן שיבושים באספקה מחברת החשמל. עבור עסקים, זה עשוי להיות עוד החזר השקעה, משטח נדל"ן לא מנוצל (כגון גגות).

כך זה עובד בפועל

פאנל סולארי עשוי להיות מוצב על משטח שטוח כולל גג ואפילו על גג רעפים. מכוונים ומקבעים אותו לזווית אידיאלית מול השמש, באמצעות תושבות מיוחדות. כעת, יבואו לביטוי השלבים וההיבטים הבאים:

  • הפקת חשמל – תאים פוטו־וולטאיים בפאנלים מגיבים לחשיפה לאור, בכך שהם מפיקים מתח חשמלי.
  • צבירת האנרגיה – מקובל (אם כי לא חייבים) לאגור אנרגיה זו במצברים. תודות לכך, ניתן יהיה בהמשך להשתמש בה, גם בזמנים שבהם אין שמש חזקה.
  • המרה לזרם חילופין – הזרם שיופק מהמערכת הוא זרם רגיל, "ישר" (DC). ניתן להמיר אותו לשיטת זרם החילופין שמקובלת בארץ (220V AC).
  • חיבור לחברת החשמל – מי שמעוניינים ומעריכים שישתלם להם, יכולים לחבר מערכות אלה גם לרשת החשמל של חברת החשמל. יש הסכמים מיוחדים מול החברה, לפיהם ניתן למכור לה חלק מהחשמל שתפיקו. כמו כן, יש להתקין ציוד מיוחד ("מונה דו כיווני") ולקבל אישור מחברת החשמל למערכת.
  • שימוש שוטף – לבסוף, יכולים לחבר צרכני חשמל שונים למערכת, לשם שימוש שוטף.

מערכות כאלה כוללות לרוב גם רכיבים עבור בקרת טעינה ובטיחות.

 

 

כמה חשמל תפיקו?

יעילות הפאנלים תלויה בכמה גורמים, בהם

  • הטכנולוגיה – ראשית, ישנה הטכנולוגיה שבה הם מיוצרים. מאחר שטכנולוגיה זו מתפתחת בהתמדה, הפאנלים החדשים ביותר נוטים להיות יעילים יותר מקודמיהם.
  • עוצמת החשיפה לאור – עוצמת האור תלויה בשעה ביממה והאם זה יום או לילה וכן במזג האוויר. כמו כן, ישנה השפעה של הפרעות שונות, מגורמים כגון אבק על הפאנלים או עננים.
  • שטח הפאנלים – המתח מכל התאים הסולאריים ביחד, מתבטא כמקור אנרגיה בהיקף כזה או אחר.

לסיכום

כאשר טכנולוגיה מסוג זה מגיעה לשלב בשלות וזמינות, גם טכנית וגם מבחינה כספית, כל שנותר הוא לנצל זאת! אז החדשות הטובות הן שאנו אכן בנקודת הזמן הזו, גם לגבי פאנלים סולאריים. לכן, כדאי לבדוק!

נגישות