בשנים האחרונות, תופעת הקורקינטים החשמליים הפכה לפופולרית מאוד בארץ ובעולם. אולם, עם העלייה בפופולריות של כלי תחבורה זה, עלתה גם כמות התאונות וההרוגים שבהן מעורבים רוכבי קורקינטים חשמליים. למרות הנוחות והיעילות שבשימוש בקורקינטים חשמליים, חשוב להיות מודעים לסכנות הכרוכות בכך ולנקוט אמצעי זהירות מתאימים. הצטרפו אלינו, עורכי הדין של מה שמגיע, ונבחן יחד את הסוגייה הכואבת.
למה לרכוב על קורקינטים בכלל?
הקורקינט החשמלי הפך לכלי תחבורה פופולרי במיוחד בערים, בזכות היתרונות הרבים שהוא מציע. מדובר בכלי תחבורה מהיר וקומפקטי המאפשר להתנייד בקלות ברחובות העיר הצפופים, להימנע מפקקי תנועה ולהגיע ליעד במהירות יחסית. בנוסף, הקורקינט החשמלי ידידותי לסביבה, שכן הוא אינו פולט גזי חממה או מזהמים אחרים, ובכך תורם להפחתת זיהום האוויר והפחתת הרעש בעיר. הוא גם זול יותר לתחזוקה ולשימוש לעומת רכב פרטי, וניתן לשלב אותו בקלות עם תחבורה ציבורית – לקפל אותו ולהביא אותו אתכם לרכבת או לאוטובוס. כל אלו הופכים אותו לאופציה יעילה ונגישה עבור מי שמחפש פתרון תחבורה עירוני קל ונוח.
האם הם מסוכנים? נראה שכן
הסיכון להיקלע לתאונת קורקינט חשמלי גבוה יחסית בשל מספר גורמים. ראשית, הקורקינט הוא כלי קטן, קל משקל ויציב פחות בהשוואה לאופניים או לכלי רכב אחרים, מה שהופך אותו לרגיש יותר לתנאי דרך לא מיטביים כמו כבישים משובשים, מהמורות או מדרכות לא ישרות. שנית, מהירותו של הקורקינט החשמלי, שיכולה להגיע לעיתים ל-25 קמ"ש ואף יותר, מקשה על שליטה ועל תגובה מהירה במצבי חירום, במיוחד כאשר מדובר ברוכבים לא מנוסים. בנוסף, רוכבי קורקינט רבים אינם משתמשים באמצעי בטיחות כמו קסדה ולעיתים נוסעים במקומות שאינם מיועדים לכך, כמו מדרכות הומות אדם או כבישים סואנים. חוסר מודעות של נהגים אחרים לקיומם של קורקינטים בתנועה והיעדר תשתיות ייעודיות לרכיבה תורמים אף הם להגדלת הסיכון לתאונות.
מקרי מוות ופציעה קשה בקרב רוכבי קורקינט חשמליים
על אף הפופולריות והנוחות הרבה, בכל שנה מדווחים על עשרות מקרים של תאונות קטלניות המערבות רוכבי קורקינטים חשמליים. מלבד מקרי המוות, ישנם גם מאות מקרים של פציעות קשות כתוצאה מתאונות אלו. רבים מהנפגעים סובלים משברים, חבלות ראש, פגיעות עמוד שדרה ופציעות פנימיות. פציעות אלו עלולות להשפיע משמעותית על איכות החיים ולעיתים אף להוביל לנכות תמידית. בעקבות כמות הפניות הגבוהה במגיעה אלינו בנוגע לתביעות כספיות לאחר תאונות קורקינט, אנחנו יודעים לומר שחלה עלייה ניכרת. גם אתם יכולים לפנות אלינו בפורטל מה שמגיע בכתובת https://www.compensation.co.il/ כדי לברר אילו פיצויים אתם יכולים לקבל מהנהג הפוגע אם חלילה נקלעתם לתאונת קורקינט.
אם אינכם מאמינים לנו שאכן מדובר בעלייה מדאיגה, הינה כמה נתונים יבשים על תאונות קטלניות שבהן היו מעורבים קורקינטים חשמליים בישראל:
- על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בשנת 2021 חלה עלייה משמעותית במספר הנפגעים בתאונות שבהן היו מעורבים קורקינטים חשמליים.
- אף על פי שאין נתון ספציפי על מספר ההרוגים בשנת 2021, בשנת 2022 דווח על 21 הרוגים בתאונות שבהן היו מעורבים כלי רכב ללא רישיון, כולל קורקינטים חשמליים. בנוסף, מספר הפצועים קשה עלה בהתמדה. בשנת 2022, 511 בני אדם נפצעו באורח קשה בתאונות שבהן היו מעורבים כלי רכב קלים כאלה.
נתונים אלו ממחישים את הסכנה שבשימוש לא זהיר בקורקינטים חשמליים ומדגישים את הצורך בפעולות הסברה ואכיפה משמעותיות.
מה שמגיע: "האם יש ביכולתנו למנוע תאונות ולהגביר את המודעות לבטיחות בנסיעה על קורקינטים חשמליים? אנחנו חושבים שכן"
על מנת למזער את הסיכונים ולצמצם את כמות התאונות, יש לנקוט מספר צעדים חשובים.
- קסדה: ראשית, יש להקפיד על חבישת קסדה תקנית בכל רכיבה על קורקינט חשמלי. קסדה יכולה להציל חיים ולמנוע פגיעות ראש חמורות בעת תאונה.
- תקינות: שנית, יש לוודא שהקורקינט תקין ובטוח לשימוש לפני כל נסיעה, כולל בדיקת הבלמים, הצמיגים והתאורה.
- נהיגה אחראית: שלישית, חשוב להימנע מרכיבה בשכרות או תחת השפעת סמים, שכן הדבר מהווה סכנה משמעותית לרוכב ולסביבתו.
- נהיגה חוקית: לבסוף, רוכבי קורקינטים חשמליים צריכים להכיר את חוקי התנועה ולציית להם, כולל עצירה בתמרורים, איתות בעת פנייה ושמירה על מרחק מכלי רכב אחרים.
נוסף לצעדים אלו, חשוב גם להגביר את המודעות הציבורית לנושא בטיחות הרכיבה על קורקינטים חשמליים. אפשר לעשות זאת באמצעות קמפיינים תקשורתיים, הדרכות בבתי ספר וקורסי רכיבה בטוחה. כמו כן, יש מקום לפעול מול הרשויות המקומיות והמחוקקים להסדרת השימוש בקורקינטים חשמליים, כולל קביעת תקנות ברורות ואכיפה של חוקי התנועה הרלוונטיים. רק שילוב של מודעות, אחריות אישית ופעולה ממשלתית יכול להביא לירידה משמעותית במספר התאונות והנפגעים הקשורים לקורקינטים חשמליים.
חשוב לזכור
שגם במקרה של תאונת קורקינט חשמלי, אפשר לפנות לגורמים מקצועיים לקבלת סיוע וייעוץ. אנחנו לדוגמה, בפורטל מה שמגיע, יכולים לקבל את הפניות שלכם, לתת לכם עוד מידע בנושא ולהעניק לכם ייצוג וסיוע משפטי מקצועי בטיפול בתביעות פיצויים במקרים של תאונות ופגיעות גוף, כולל אלו הנובעות משימוש בקורקינטים חשמליים. בעזרת ליווי משפטי הולם וניסיון רב בתחום, תוכלו להבטיח שהזכויות שלכם יישמרו ושתקבלו את הפיצוי המגיע לכם.
לסיכום
על אף היתרונות הרבים של קורקינטים חשמליים ככלי תחבורה עירוני יעיל וידידותי לסביבה, אסור להתעלם מהסכנות הטמונות בהם ומהמספר ההולך ועולה של תאונת קורקינט. רק הגברת המודעות, אימוץ התנהגות אחראית וזהירה מצד הרוכבים, וצעדים מדיניים מושכלים, יוכלו להוביל לצמצום מספר התאונות והנפגעים, ולאפשר המשך שימוש בטוח ומועיל בכלי תחבורה מהפכני זה בערים שלנו.