יקב תניא הוקם בשנת 2002 בעפרה על ידי יורם כהן,
כאחד מראשוני יקבי הבוטיק בישראל.
מיקב משפחתי המייצר כ-800 בקבוקים שנה הוא צמח ליקב המייצר כיום כ-40,000 בקבוקים בשנה וזוכה בפרסים יוקרתיים.
חלק ניכר מהתוצרת מיוצא לחו”ל.
כרמי היקב נטועים על גב ההר במדרון מתון על אדמת גיר טרשית, בגובה של כ-840 מטר מעל פני הים.
הענבים נבצרים ידנית בשעות הבוקר המוקדמות אל ארגזים קטנים
המטופלים ידנית למניעת מעיכות ושימור מקסימלי ומצוננים לטמפרטורה של 10 מעלות.
התירוש מושרה על קליפותיו למספר ימים לפני התסיסה האלכוהולית שתימשך כ-12-16 ימים.
אחרי התסיסה מועבר התירוש ליישון בחביות עץ אלון צרפתי לתקופה של 14-24חודשים עד הבִּקבוק.
לאחר הבִּקבוק היין ממשיך להתיישן עוד כמה חודשים במרתפי היקב.