לוגו

פטרת ציפורניים: איך היא נוצרת וכיצד אפשר לטפל בה?

מתביישים לנעול סנדלים או נעליים פתוחות בגלל ציפורניים דהויות או מעובות? ייתכן שאתם סובלים מזיהום פטרייתי שמשפיע על מיליוני אנשים ברחבי העולם. במאמר זה תוכלו לקרוא את הסיבות ובגורמי הסיכון של פטרת הציפורניים נדון באפשרויות הטיפול הזמינות ונספק טיפים כיצד למנוע מהזיהום להשתלט על הציפורניים שלכם. אז בואו נתחיל.

מהם הגורמים של פטרת הציפורניים?

פטרת הציפורניים נגרמת בעיקר מקבוצה של פטריות הנקראות דרמטופיטים, אבל פטריות אחרות, כגון שמרים ועובש, יכולות גם הן לגרום לזיהום. פטריות אלה משגשגות בסביבות חמות ולחות ויכולות להיכנס לציפורניים דרך חתכים קטנים או שברים בעור. הגורמים להתפתחות של הזיהום הזה הם מגוונים, ומידע על התופעה יכול לעזור במניעת הזיהום או לקבל טיפול רפואי מהיר בעת הצורך.

מהם גורמי הסיכון של מפטרת הציפורניים?

מספר גורמים מגבירים את הסיכון לפתח פטרת הציפורניים, והם:

  • גיל: ככל שאנשים מתבגרים, הציפורניים שלהם הופכות שבירות יותר או מועדות יותר לשבירה, וכך הסיכוי של הפטריות להיכנס עולה.
  • מין: גברים נוטים יותר לפתח פטרת הציפורניים מאשר נשים.
  • סוכרת: לאנשים עם סוכרת יש סיכון גבוה יותר לפתח פטרת הציפורניים בגלל זרימת דם ירודה ומערכת חיסונית מוחלשת.
  • פגיעה במערכת החיסון: אנשים עם מערכת חיסונית מוחלשת, כמו חולי איידס או סרטן, רגישים יותר לזיהומים פטרייתיים.
  • עישון: עישון יכול להפחית את זרימת הדם לציפורניים, וכך הוא הופך אותן לרגישות יותר לזיהומים פטרייתיים.
  • טראומה: טראומה לציפורן, כגון בליטה במפרק הבוהן, עלולה להוביל לפטרת הציפורניים.
  • תנאים רטובים או לחים: אנשים שנמצאים בתנאים רטובים או לחים או עובדים בהם, כגון חקלאים או פועלי בניין, נוטים יותר לפתח פטרת הציפורניים.

 

הטיפול בפטרת הציפורניים

פטרת הציפורניים עלולה להיות קשה לטיפול, והוא עשוי לקחת כמה חודשים לציפורן הנגועה לגדול בריאה לחלוטין. הינה: מספר אפשרויות זמינות לטיפול בפטרת הציפורניים.

תרופות לשימוש חיצוני: תרופות לשימוש חיצוני נמרחות ישירות על הציפורן הנגועה ועל העור שמסביב. תרופות אלה זמינות בסוגים שונים, כמו קרמים, משחות, או לכה לציפורניים. תרופות אלה ניתנות בדרך כלל במקרים קלים של פטרת הציפורניים או כהשלמה לתרופות דרך הפה.

תרופות דרך הפה: תרופות דרך הפה הן יעילות יותר מתרופות לשימוש חיצוני, כגון טרבינפין. אלה תרופות שניתנות בדרך כלל במקרים בינוניים עד חמורים של פטרת הציפורניים.

טיפול בלייזר: טיפול בלייזר הוא אפשרות טיפול חדשה יותר לפטרת הציפורניים. הטיפול הזה כולל שימוש בלייזר כדי לחמם את הציפורן הנגועה ולהרוג את הפטריות. טיפול בלייזר אינו פולשני ויש לו מעט תופעות לוואי, אך הוא יכול להיות יקר ועשוי לדרוש טיפולים מרובים.

מניעת פטרת הציפורניים

מניעת פטרת הציפורניים קלה יותר מאשר הטיפול בה. הינה כמה טיפים למניעת פטרת הציפורניים:

  • שמרו על ציפורניים נקיות ויבשות: שטפו את כפות הרגליים והידיים באופן קבוע, ויבשו אותן היטב לאחר מכן, גם אם יצאתם לטיול בנחל או ליום כיף בבריכה ציבורית.
  • נעלו נעליים באזורים ציבוריים: נעלו נעליים או סנדלים במקלחות ציבוריות, חדרי הלבשה ובריכות שחייה כדי למנוע מגע עם פטריות.
  • לבשו גרביים המנדפים לחות: לבשו גרביים העשויים מחומרים סינתטיים המנדפים לחות, כגון פוליאסטר או ניילון.
  • הימנעו משיתוף פריטים אישיים: אל תחלקו נעליים, גרביים או קוצצי ציפורניים עם אחרים.
  • גזרו את הציפורניים כראוי: גזרו את הציפורניים כראוי והימנעו מחיתוך קצר מדי או עיגול הקצוות שעלולים לגרום לציפורניים חודרניות ולספק נקודת כניסה לפטריות.
  • נעלו נעליים שמתאימות היטב: נעליים הדוקות מדי או רפויות מדי עלולות לגרום לטראומה לציפורן, ולהפוך אותה לרגישה יותר לזיהומים פטרייתיים.
  • טפלו בזיהומים פטרייתיים באופן מיידי: אם אתם מבחינים בסימנים כלשהם לזיהום פטרייתי, טפלו בו מייד כדי למנוע את התפשטותו לציפורניים.

לסיכום

פטרת הציפורניים הוא זיהום פטרייתי שיכול להשפיע על הציפורניים של הבהונות והאצבעות. הזיהום יכול להיות קשה לטיפול, אבל יש כמה אפשרויות טיפול זמינות והמניעה קלה יותר מהטיפול. לכן, הקפדה על נהלי היגיינה טובים, לבישת נעליים מתאימות והימנעות משיתוף פריטים אישיים יכולים לסייע במניעת פטרת הציפורניים. אם אתם חושדים שיש לכם פטרת הציפורניים, התייעצו עם הרופא המטפל לקבלת אבחנה מדויקת וטיפול מתאים.

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות