שגיב קלצונה בר: טריות, איכות ובצק חלומי

את ניחוחות בצק השמרים האפוי הרחתי עוד לפני שנכנסתי לשגיב קלצונה בר. הריח רק התחזק כשנכנסתי פנימה, ובתור חובבת בצקים כבר הבנתי שהגעתי למקום הנכון. רביב שגיב, השף, דאג לכך שאבן האפייה תהיה חמה ומוכנה, וענת שגיב, אשתו, דאגה לי בינתיים לתפריט. כאן התחילה הבעיה. אם גם אתם, כמוני, אוהבי מאכלים מבוססי בצק עם ניחוח …

קרא עוד

צימר על הנחל: אווירה ביתית, פינוקים והרבה אופניים

אם שמיים אפרוריים מדכאים אתכם, היכנסו לרכב וסעו לכפר אדומים. כאן, השמיים האפרוריים דווקא מחמיאים עד מאוד לנוף המדברי הנשקף מכל עבר. הגבעות הצהבהבות נצבעות בצלליות ומקבלות מראה מיוחד ונורא הוד – מעין מדבר קודר ומכובד, התואם את ההיסטוריה התנ”כית של האזור. דלת הצימר נפתחה עם הדפיקה הראשונה ובפנים חיכו לי יעל ואבי בזק עם …

קרא עוד

אומן עץ ולא נגר: סיפורו של ירמי קמחי

עבודות עץ בגדלים משתנים נמצאות בכל פינה: מפסלים קטנים ועדינים, ועד לארונות קודש עצומי ממדים. את כולם בנה ירמי קמחי, אומן עץ, בגפו, ולכולם קו אסתטי דומה: תשומת לב רבה לפרטים ולדיוק, יחד עם תחושה של תנועה טבעית, כמעט כמו ריקוד. גם ארונות הקודש המאסיביים נראים אלגנטיים וקלילים ביחס הפוך לגודלם הרב. “לכל עץ יש …

קרא עוד

אומנותי, חמים וייחודי: צימר שפת המדבר

במהלך 15 דקות הנסיעה מירושלים ליישוב נופי פרת, תעברו דרך סדרת נופים שכאילו נלקחו משלוש מדינות שונות. הרי ירושלים מפנים את מקומם כמעט באחת לגבעות צהבהבות, ומעבר להן כבר מדבר של ממש: מדבר יהודה. בדיוק בנקודת המעבר בין ירושלים לבין המדבר, ממוקם היישוב נופי פרת, וכאן למעשה טמון גם סוד קסמו: נוף מרהיב ושונה הנפרש …

קרא עוד

מסעדת מרלו: הסוד הוא ברטבים

את הסילאן והחרדל זיהיתי מיד, אבל היו כמה אלמנטים חמצמצים מתקתקים ברוטב הסלט של מסעדת מרלו שהתקשיתי לפצח. אז שאלתי את הבעלים, צוריאל, מה בדיוק כולל הרוטב. “אהההה, זה הרוטב המיוחד שלנו” חייך צוריאל את חיוך המונה ליזה והוסיף: “יש סודות שלא מגלים, אבל את מוזמנת לעשות ניסויים בבית ולהגיע לנוסחה”. האלמנט הזה, של רוטב …

קרא עוד

כרמים, גבינות ושמן זית: סיור מודרך ברכבים פרטיים

אין כמו יום שמש חורפי כדי לצאת לשטח, ויום השישי הקרוב צפוי להיות בדיוק כזה. לגמרי במקרה, ביום שישי הקרוב (12.1.2018), מתחילה סדרת סיורים שמציעה תיירות חבל בנימין במסגרת מיזם “50 סיבות להכיר”. הסיור הראשון בסדרה ייקח את המטיילים בעקבות כרמים, גבינות ושמן זית, מימי יהושע בן-נון ועד ימינו אנו. איך זה עובד? פשוט מאוד: …

קרא עוד

הלוחש לגמלים: הכירו את בועז מארץ בראשית

באתר האינטרנט של חוות “ארץ בראשית” הובטח לי לעבור “חוויה מקראית”. נו, חשבתי לעצמי, מה כבר יכולה לכלול חוויה מקראית? להסתובב במדבר 40 שנה? לעלות בסולם עם מלאכים? לאכול נזיד עדשים? אבל הציניות הזו התפוגגה מהר מאוד. בסוף הביקור, כשממש לא היה לי חשק לעזוב את המקום ונאלצו לגרד אותי משם, הרגשתי שגורשתי מגן עדן. …

קרא עוד

האלטרנטיבה שלכם לחופשה בסיני: חאן דרך ארץ המרדפים

“אל תיבהלי מכביש העפר”, אמר לי דוד דוידסון, איש החזון מאחורי חאן דרך ארץ המרדפים. “מתחנת הדלק של כפר אדומים יש שילוט, ופשוט צריך לעקוב אחר השביל עד שתגיעי לחאן”. אני לא נבהלת מדרכי עפר, בטח לא כאלה שמוליכות אותך אל נוף מדברי שלו כל כך. אם יש משהו שמלחיץ אותי זה דווקא שמות מלחיצים. …

קרא עוד

פרה-פרה: סנדוויצ’ים מעולים ופינת חמד קסומה

בדרך לירושלים, ממש על כביש 443, מסתתרת פינת חמד מלאת הפתעות: בריכת דגים, שתי תרנגולות, צמד ארנבות, שתי יונים בצבעים שחור ולבן, כמה כלבים וגיא עייש אחד. “מהר. תפתחי שעון. תמדדי כמה זמן לוקח לי להכין את המנה: תוך חמש דקות היא מוכנה”. גיא מכין לי קפה, מתבדח, מחייך, מכוון את הצלם שאיתי לכל עבר. …

קרא עוד

© תיירות חבל בנימין, כל הזכויות שמורות | פיתוח תוכן: המתכנה | תנאי שימוש