חכם משכנתאות מסבירים איך להקים סטארט אפ בלי הון התחלתי

פתיחת עסק ללא הון התחלתי רציני עשויה להיראות לא הגיונית, אך לא כל רעיון התחיל בגדול, כי זו עובדה שלא רק עשירים מתחילים סטארט אפ. הרבה אנשים מוצאים מקורות מימון לסטאר אפ שלהם באמצעות גיוס משקיעים, הלוואות, מימון המונים ויצירת תזרים הכנסות קטן אז קבוע שגדל עם הזמן. בין אם אתם רק בשלב סיעור המוחות היצירתי או מוכנים להשקת הסטארט אפ, אל תוותרו אל הרעיון. חברת חכם משכנתאות כאן עם 5 צעדים פשוטים שיתנו לכם מושג איך להקים סטארט אפ.

1. צרו תוכנית עסקית ברורה

השלב הראשון בהקמת סטארט אפ ללא הון התחלתי הוא יצירת תוכנית עסקית מפורטת. מסמך זה צריך לתאר את הרעיון העסקי שלכם, שוק היעד, מודל ההכנסות ואסטרטגיית הצמיחה. תוכנית עסקית כתובה היטב חשובה מאוד לשכנוע משקיעים או מלווים פוטנציאליים להשקיע בעסק שלכם. התוכנית צריכה לכלול תחזיות פיננסיות, ניתוח של המתחרים, אסטרטגיה שיווקית. יתרה מזאת, תוכנית עסקית ברורה גם תעזור לכם להישאר ממוקדים ומאורגנים כשתתחילו את העסק שלכם. היא תנחה את ההחלטות שלכם ותאפשר לכם למדוד את ההתקדמות של הסטארט אפ. גם אם אין לכם גישה מיידית להון, תוכנית עסקית מוצקה יכולה לעזור לכם להשיג מימון ממקורות שונים.

2. חפשו מימון

הלוואה זו דרך נוספת למציאת מקור מימון לסטאר אפ שלכם ללא צורך בהון התחלתי מיידי. לפני לקיחת הלוואה, העריכו בקפידה את היכולת שלכם להחזיר אותה לאורך זמן. שקלו את שיעורי הריבית, תנאי ההחזר והסיכונים הפוטנציאליים הכרוכים בכך. אם אינכם יודעים כיצד לעשות את החישובים הללו בעצמכם, תוכלו להיעזר ביועצים של חכם משכנתאות. אם תמצאו שהלוואה איננה אפשרות המתאימה לכם וליכולות שלכם, קיימות גם דרכים חלופיות כמו מימון המונים. הינה כמה אפשרויות:

  • הלוואות לעסקים קטנים: בנקים ואיגודי אשראי מציעים לעתים קרובות הלוואות לחברות סטארט-אפ, במיוחד אם יש לכם תוכנית עסקית חזקה ואשראי טוב. הלוואות אלה יכולות לשמש למטרות שונות, כגון רכישת ציוד, שכירת צוות או שיווק העסק שלכם. יש באפשרותכם להתייעץ עם חברות המתמחות בנושא כמו חברת חכם משכנתאות, כדי להגיש את ההצעה להלוואה באופן מקצועי שיבטיח לכם היענות לחיוב.
  • מיקרו-הלוואות: מוסדות מיקרופיננסיים המספקים הלוואות קטנות ליזמים שאינם זכאים להלוואות בנקאיות מסורתיות. הלוואות אלה בדרך כלל קלות יותר להשגה ומגיעות עם ריביות נמוכות יותר.
  • מימון המונים: פלטפורמה המאפשרת לכם לגייס סכומי כסף קטנים ממספר רב של אנשים. שיטה זו יעילה במיוחד אם הרעיון העסקי שלכם פונה לקהל רחב שיהיה מעוניין להשקיע בו.

 

 

4. גייסו את הסביבה שלכם

דרך חסכונית נוספת להקים עסק היא על ידי מינוף הקשרים החברתיים האישיים והמקצועיים שלכם. חברים, בני משפחה ועמיתים לעבודה יכולים לספק תמיכה בעלת ערך, בין אם באמצעות תרומות כספיות, ובין אם במומחיות וקשרים. אתם עשויים למצוא שותפים עסקיים פוטנציאליים, משקיעים או לקוחות בתוך הסביבה הקרובה שלכם שמוכנים לעזור לכם להרים את הסטארט-אפ שלכם מלוח השרטוטים אל המציאות. נוסף על כך, רשת תמיכה עסקית עם קולגות יכולה לפתוח דלתות להזדמנויות חונכות, כלומר יזמים מנוסים יכולים להציע הדרכה, ייעוץ ותובנות שיכולים לעזור לכם להקים את הסטארט אפ שלכם ללא הון התחלתי.

5. השתמשו בכלים ובמשאבים זולים ואף חינמיים

בעידן הדיגיטלי של היום, ישנם כלים ומשאבים רבים בחינם או בעלות נמוכה הזמינים כדי לעזור לכם להקים ולנהל עסק. על ידי ניצול כלים אלה, תוכלו להפחית את העלויות הראשוניות שלכם ולמקד את המשאבים המוגבלים שלכם בפיתוח הסטארט אפ. לדוגמה:

  • פיתוח אתרים: פלטפורמות המאפשרות לכם ליצור אתר בעל מראה מקצועי בעלות מינימלית.
  • שיווק: המדיה החברתית כמו פייסבוק, אינסטגרם ולינקדאין מציעות אפשרויות פרסום בחינם או בעלות נמוכה לקידום העסק שלכם.
  • חשבונאות וכספים: חברת חכם משכנתאות מדגישה שכלים טכנולוגיים של ניהול זמן, ניהול תזרים מזומנים וניהול מאזן נכון של הוצאות אל מול הכנסות, יכולים לעזור לכם לנהל את לו"ז העבודה ואת ההתנהלות הפיננסית שלכם מבלי לשכור את שירותיו של רואה חשבון או יועץ עסקי.
  • ניהול פרויקטים: כלים טכנולוגיים שיתופיים יכולים לעזור לכם לנהל פרויקטים אונליין בצורה משותפת כך שכל אחד יכול לעקוב מהמכשיר שלו בקבצים משותפים, לכתוב הערות ולערוך שינויים כך ששיתוף הפעולה בין חברי הצוות יהיה מיטבי ומאורגן.

6. התחילו כעסק צדדי

אם אתם מועסקים כעת, שקלו להתחיל את העסק שלכם כפרויקט צדדי לצד העבודה הנוכחית. זה יאפשר לכם לייצר מעט הכנסה תוך מזעור הסיכון הפיננסי. ככל שהסטארט-אפ שלכם יגדל ויהפוך רווחי יותר, תוכלו לעבור לעבוד בו בבלעדיות במשרה מלאה. גישה זו תיתן לכם זמן ארוך יותר לבנות את העסק שלכם ללא הלחץ הכלכלי אם תסתמכו עליו בתור מקור ההכנסה היחיד שלכם.

לסיכום

הקמת סטארט-אפ ללא הון התחלתי דורשת תכנון מדויק, תושייה ונכונות לבחון אפשרויות מימון שונות. עקבו אחר הטיפים של חכם משכנתאות ותוכלו להצליח. על ידי פיתוח תוכנית עסקית ברורה, גיוס הסביבה שלכם, שימוש בכלים זולים, והלוואה או מימון חלופי, תוכלו להשיק את הסטארט אפ שלכם בהצלחה ולהגדיל אותו לאט לאט גם עם משאבים כספיים מוגבלים.

נגישות