לוגו

מהתחומים המרתקים בענף ההייטק: למה כדאי לעבור קורס סייבר?

אם אתם חושבים על עתיד בעולם ההייטק, ייתכן שאחד מתחומי ההתמחות שנשמעים לכם מעניינים הוא סייבר. אכן, זהו תחום מעניין ומיוחד מאוד. מה זה אומר בפועל? האם ומדוע כדאי לכם להשקיע בקריירה בכיוון זה? ומה חשוב שתדעו לגבי הקורסים שמכשירים לכך? לפניכם כמה תשובות, תובנות ועוד מידע מעניין.

 

ממחשוב להאקינג ולהתגוננות

לצד התפתחות והשתכללות כלי רכב, התפתח בהתאם גם "ענף" גניבות הרכב. מערכות הגנה לבתים השתכללו – כך גם הפורצים לבתים. תהליך דומה רואים בעולם המחשוב. מראשית דרכו, היו ניסיונות לנצל מערכות אלה לרעה, כולל באמצעות פריצה לתוכן לשם ביצוע פעילויות זדוניות שונות. כך שהמחשוב הוביל לתופעת ההאקינג ופשעי המחשב והיא עצמה, הובילה להתפתחות מקצוע ההגנה בפני סיכון זה. כיום נהוג לכנות מקצוע זה בשם "סייבר". באמצעות לימודים בתחום זה, ניתן להתמחות בו ולהתפרנס מכך לגמרי לא רע. מחד, אבטחה היא מסוג הדברים שלא תמיד מקבלים את מלוא תשומת הלב. השקעה בכך לא מניבה רווחים לעסק הממוצע ותמיד יש דברים דחופים יותר להשקיע בהם כספית ובכלל. אך מאידך, עסקים מבינים כיום יותר מתמיד, שסיכוני אבטחה מציבים איום פוטנציאלי כל כך גבוה, שחייבים במוקדם או במאוחר לתת לו מענה איכותי. הם מודעים לכך, שסוחטה למשל עלולה לגרום לנזק כספי גדול ומהיר. גניבת מידע רגיש עלולה לגרום נזק קריטי מבחינה עסקית. מידע על פריצה לאתר העסק או לעסק עצמו ובוודאי גניבת מידע של לקוחות, עלולים לפגוע אנושות במוניטין. לכן, מבינים את חשיבות המומחים לנושא זה ויש לא מעט עסקים שמוכנים לשלם להם בהתאם.

 

מה לומדים בקורס?

הקורסים טכניים מאוד ועשירים בתחומי משנה שונים. אלה כמה דוגמאות לכך:

  • האקינג – להבין איך פושעים תוקפים, בכדי לדעת להתגונן. היכרות עם סוגי התקפות שונים.
  • הגנה על מערכות שונות – אם זה מערכות הפעלה או יישומים ספציפיים, הגנה על תקשורת ועל אתרים. למידת פרצות במערכות שונות ואופני ניצולן בידי התוקפים.
  • נהלי אבטחה – להכיר ולהבין נהלי אבטחה מומלצים.
  • ניטור מערכות וזיהוי התקפות – בכדי לדעת להגן עליהן באופן שוטף. היכרות עם אסטרטגיות הגנה שונות.
  • טיפול יעיל בתקריות אבטחה – כיצד להגיב במהירות וביעילות למקרי תקיפה או חשד לכך.
  • בדיקות חדירה – ביצוע בדיקות יזומות למערכות שונות, של ניסיון לפרוץ אליהן. בדיקות אלה מאפשרות לעדכן נהלי אבטחה ולקדם שיפור מתמיד של עמידות בפני תוקפים.

 

עוד נקודות שחשוב לדעת

לפני שאתם רצים להירשם לקורס כזה, כדאי לדעת גם:

  • רף הכניסה יחסית נמוך – ניתן להתקבל לחלק מלימודים אלה, גם בלי רקע מוקדם באבטחה או מחשוב. על בסיס מיומנות שימוש רגילה במחשב ו-12 שנות לימוד.
  • ההמשך יחסית "גבוה" – אל תתנו לרף הכניסה הנמוך להטעות אתכם. התחום עצמו מורכב ומתוחכם מאוד ובהחלט דורש השקעה רבה והגדלת ראש בלימודים וגם בעבודה בהמשך.
  • אפשרויות הלימוד מגוונות – יש קורסים פרונטאליים, קורסים שנלמדים מרחוק ושילובים שונים שלהם.
  • יש גם הסמכות – מעבר לקורס עצמו, יש הסמכות בינלאומיות שונות של מומחים לנושא זה. הקורסים מסייעים להיערך למעבר מוצלח של הבחינות להסמכה.
  • ביקוש מתמשך – הביקוש למומחים מסוג זה קיים תמיד. בעסקים, מוסדות וגופים ציבוריים מסוגים רבים. כולם משתמשים כיום במחשוב והרבה וזה גם אומר סיכוני אבטחה רבים.
  • עניין מקצועי – התחום מתפתח כל הזמן וישנו מאבק מתמיד בין התוקפים (שמשתכללים) ומומחי ההגנה.

 

לסיכום

מבין האפשרויות הרבות בהייטק, זהו בהחלט אחד מכיווני הקריירה היותר מיוחדים ומעניינים. בהחלט אופציה שכדאי לשקול!

נגישות