לוגו

לכבוד המלכה: 5 קינוחי פרווה שיסגרו לכם פינה בסעודת השבת

ארוחת שבת היא זמן להתכנס עם בני המשפחה והחברים כדי לחגוג את כניסת השבת. ארוחות שבת יכולות להיות בשריות או חלביות, ושומרי הכשרות לא יכולים לאכול קינוחים חלביים לאחר סעודה בשרית. במאמר נספק חמישה רעיונות לקינוחים לא חלביים לארוחת השבת כדי שבשבת הקרובה תוכלו להרשים עם הקינוחים שלכם!

פאי תפוחים

פאי תפוחים הוא קינוח קלאסי המושלם למזג אוויר קריר, והוא פרווה. הקינוח הזה עשוי מתפוחים פרוסים דק שמעורבבים עם סוכר, קינמון ומיץ לימון, ומעליהם ציפוי פריך של שיבולת שועל ואגוזים. הציפוי עשוי משיבולת שועל, קמח שקדים, אגוזים קצוצים ושמן קוקוס, והוא מוסיף קראנץ' טעים לקינוח. תוכלו לבדוק ברשימת רכיבי המזון שעל האריזות שהם לא מכילים מוצרי חלב. את הפאי אופים בתנור עד שהציפוי חום זהוב והתפוחים רכים ועסיסיים. פאי תפוחים הוא קינוח מנחם ומשביע שניתן להגיש בפני עצמו, עם גלידה פרווה או עם קצפת קוקוס. זהו קינוח מושלם לחלוק עם בני משפחה וחברים בכל ארוחת שבת או אירוע מיוחד.

מקרונים מקוקוס

מקרונים מקוקוס הם קינוח קלאסי. הפינוקים הטעימים והמתוקים האלה מיוצרים עם קוקוס גרוס, חלבוני ביצה וסוכר. ניתן להוסיף למקרונים טעמים שונים, כמו תמצית שקדים או שבבי שוקולד, כדי ליצור וריאציות ייחודיות של המתכון הקלאסי. בעת הכנת מקרונים מקוקוס, הקפידו להשתמש בקוקוס מגורר לא ממותק, שכן קוקוס ממותק יכול להפוך את המקרונים למתוקים מדי, ואתם יכולים גם להוסיף קמצוץ של מלח כדי לאזן את המתיקות של המנה. מקרונים מקוקוס קלים להכנה וניתן לאחסן אותם בכלי אטום עד שבוע.

סלסלת פירות

סלסלת פירות היא קינוח דקורטיבי וטעים המורכב ממגוון פירות טריים המסודרים בצורה אסתטית בסל או קערה דקורטיבית. הפרי יכול להיות כל שילוב של פירות, כמו ענבים, קיווי, תפוזים, תפוחים ואגסים, וניתן להגיש אותו עם רוטב כשלהו ללא חלב או להנות ממנו כמו שהוא. סלסלת הפירות היא אופציה מושלמת לאלה שמחפשים קינוח קליל ומרענן, הוא קל להכנה וניתן להתאים אותו להעדפות האישיות. תוכלו גם להשתמש בשירותי הזמנת סלסלת פירות בירושלים וערים רבות נוספות בארץ, ולחסוך את זמן ההכנה. סלסלת הפירות היא גולת הכותרת היפה והאלגנטית שבוודאי תרשים את האורחים שלכם בכל ארוחת שבת או אירוע מיוחד אחר.

 

 

סורבה פירות

לקינוח מרענן וקליל, סורבה פירות הוא בחירה מצוינת. סורבה הוא קינוח קפוא העשוי ממחית פירות, סוכר ומים. אתם יכולים להשתמש בכל פרי להכנת סורבה, כגון תותים, פטל או מנגו. המפתח להכנת סורבה נהדר הוא להשתמש בפירות טריים ובשלים ולאזן את המתיקות והחומציות של המנה. להכנת סורבה פירות, ערבבו את מחית הפרי עם סוכר ומים עד לקבלת מרקם חלק. אתם יכולים להוסיף קצת מיץ לימון או ליים כדי לשפר את הטעם של המנה. הקפיאו את התערובת במכל, וערבבו מדי פעם כדי למנוע היווצרות גבישי קרח. הגישו את הסורבה בגביע או בכוס עם פירות טריים ועלי נענע.

חטיפי פאי פקאן

עבור אלה שאוהבים קינוחים אגוזיים ומתוקים, חטיפי פאי פקאן הם אופציה מצוינת. חטיפים אלה מיוצרים עם קרום לחם ומילוי של אגוזי פקאן, סוכר וסירופ תירס. ניתן להכין גרסה נטולת חלב של המתכון הקלאסי הזה באמצעות שימוש בשמן קוקוס במקום חמאה וחלב שקדים במקום שמנת. בעת הכנת חטיפי פאי פקאן, הקפידו להשתמש בסירופ תירס איכותי שאינו מכיל סירופ תירס עתיר פרוקטוז. אפשר גם להוסיף קמצוץ מלח למלית כדי לאזן את המתיקות. ניתן לאחסן חטיפי פאי פקאן בכלי אטום עד שבוע.

טיפים להכנת קינוחים פרווה לארוחת שבת

ההכנות לארוחת שבת יכולות להיות רבות, למשל לנקות, לסדר, לבשל או לארגן פעילויות לילדים. אז אחרי שדאגתם לתולעי הספרים הקטנים שלכם לספרים לשבת ומצאתם להם תעסוקה, אתם יכולים להתפנות להכין את הקינוח שלכם. הינה כמה טיפים שיגרמו לקינוח להיות לא פחות ממעולה:

  • השתמשו ברכיבים איכותיים: מכיוון שקינוחים ללא מוצרי חלב מסתמכים לעיתים קרובות על מרכיבים חלופיים שנותנים את העושר והקרמיות, חשוב להשתמש במרכיבים איכותיים כדי להשיג את התוצאות הטובות ביותר. לדוגמה, השתמשו באבוקדו בשל למוס השוקולד, קוקוס לא ממותק למקרונים, ופירות עונתיים טריים לסלט הפירות והסורבה.
  • התנסו בטעמים: קינוחים ללא מוצרי חלב יכולים להיות טעימים וטעימים בדיוק כמו קינוחים על בסיס חלב, אז אל תחששו להתנסות בטעמים ותבלינים שונים. לדוגמה, ניתן להוסיף קינמון, ג'ינג'ר או הל לסלסלת פירות או לסורבה, או להשתמש בתמצית שקדים או בפולי וניל במקרונים.
  • איזון מתיקות וחומציות: מכיוון שקינוחים רבים ללא מוצרי חלב מסתמכים על ממתיקים, כמו סוכר או סירופ מייפל, חשוב לאזן את המתיקות עם מעט חומציות. הוספת מיץ לימון או ליים לסלסלת פירות או לסורבה יכולה לעזור לאזן את המתיקות ולהוסיף טעם נוסף ורענן למנה.
  • אל תחששו לשנות מתכונים קלאסיים: ניתן לשנות מתכונים רבים לקינוחים קלאסיים כך שיהיו נטולי חלב על ידי החלפת מוצרי חלב בחלופות שאינן חלביות. לדוגמה, אתם יכולים להשתמש בחלב שקדים במקום שמנת בחטיפי פאי פקאן, או שמן קוקוס במקום חמאה בחלק העליון.

לסיכום

יש המון קינוחים טעימים ומשביעים ללא חלב שתוכלו להכין לארוחת השבת, ויש אפשרויות לכל טעם והעדפה. בעזרת שימוש במרכיבים איכותיים והתנסות בטעמים ותבלינים, תוכלו ליצור קינוחים ללא מוצרי חלב שהם טעימים ומשביעים בדיוק כמו מקביליהם המבוססים על מוצרי חלב. אז בפעם הבאה שאתם מתכננים ארוחת שבת, אל תהססו לנסות כמה מהקינוחים הטעימים והקלים להכנה האלה!

נגישות