מסעדת מרלו

מסעדה איטלקית משובחת בבנימין

מסעדת מרלו: הסוד הוא ברטבים

מסעדת מרלואת הסילאן והחרדל זיהיתי מיד, אבל היו כמה אלמנטים חמצמצים מתקתקים ברוטב הסלט של מסעדת מרלו שהתקשיתי לפצח. אז שאלתי את הבעלים, צוריאל, מה בדיוק כולל הרוטב. “אהההה, זה הרוטב המיוחד שלנו” חייך צוריאל את חיוך המונה ליזה והוסיף: “יש סודות שלא מגלים, אבל את מוזמנת לעשות ניסויים בבית ולהגיע לנוסחה”.

האלמנט הזה, של רוטב שמדייק את המנה וסוגר את הפינות שלה, עוד יחזור גם במנות הבאות, מה שכנראה מצדיק את הסודיות האופפת את הרטבים במסעדה. אבל נחזור להתחלה.

איטליה הקטנה בבנימין: חם, ביתי ונעים

אל מסעדת מרלו הגעתי ביום גשום וערפילי, כך שהדבר הראשון שמצא חן בעיניי היה החימום שעטף אותי עם הכניסה. אחרי החימום חשתי גם בריח הלחם הטרי הנאפה במקום ולבסוף גם הרמתי עיניים לבחון את התפאורה.

למסעדת מרלו יש צ’ארם של מסעדה בכפר איטלקי קטן, כולל בר עשוי לבנים מכוסה בעץ מלא, שולחנות עץ רחבים, עציצים המעטרים בחן את התקרה, מנורות פחם המוסיפות אור חם ורך, וילונות עדינים וציורים פסטורליים בניחוח אירופי.

מנות פתיחה: הטריות מדברת

מנות הפתיחה בתפריט – קלאסיות: חציל בטחינה, הום פרייז, מרק ועוד. הריח של הלחם התיישב לי חזק באף, אז הלכתי על “לחם מטבלים”. הוא הגיע פריך וחם, בצד מטבלים טריים: טפנד זיתים, פסטו, ממרח עגבניות. “אנחנו מכינים את כל המנות כאן מאפס”, מסביר לי צוריאל, “את הממרחים, הלחמים, הרטבים והקינוחים”. מרשים.מסעדת מרלו

אחרי המראה והריח, הגיע הזמן להפעיל גם את בלוטות הטעם. לחם הדגנים היה מעולה: פריך מבחוץ, נימוח מבפנים ומשתלב היטב עם המטבלים שהוכנו באופן מדויק ומבלי שהם משתלטים לחלוטין על טעם הלחם.

בעודי מתענגת על הלחם, הבחנתי בצלחת ענקית מתקרבת לשולחן ומאחוריה מלצרית. זהו “סלט מרלו”, מנה גדולה במיוחד עם שפע של ירקות ועלים ירוקים טריים, בתוספת אגוזים מסוכרים, חמוציות, פטריות מוקפצות ונבטים.

אני חייבת להודות, אני מאלה שתמיד יעדיפו פסטה עם שמנת על פני סלט. אבל הסלט נראה כל כך צבעוני ומזמין שלא התנגדתי והואלתי בטובי לקחת ביס שהוליד קריאה ספונטנית של “ואוו”. טעמים חמצמצים מתוקים מילאו את פי, והקראנצ’יות של הירקות הטריים עד מאוד השתלבה היטב ברוטב המושלם. כפי שאתם זוכרים מפתח הכתבה, הרוטב נשאר בגדר סוד מסחרי, ואני עברתי לעיקריות, כי סלט, גדול וטעים ככל שיהיה, הוא בכל זאת רק סלט.

עיקריות מומלצות: סלמון הבית ורביולי בטטה

מבחר העיקריות במסעדת מרלו גם הוא קלאסי: פיצות, פסטות, סלטים, מוקפצים ודגים. בחרתי ללכת על רביולי בטטה ברוטב שמנת-פסטו ועל “סלמון הבית”: נתח סלמון עסיסי על מצע של שעועית ירוקה עם צ’יפס רחב ופריך.

סלמון הוא בחירה צפויה ובטוחה: אם מקפידים על שהות מדויקת בתנור, קשה להרוס אותו. מצד שני – גם קשה להפתיע בו לטובה. אבל כאן נכנס לפעולה, שוב, הרוטב. רוטב עדין של שמן זית, עשבי תיבול וחרדל דיז’ון, שהעיר את המנה לחיים. כחובבת סלמון אני יכולה להעיד: מדובר באחד הטעימים שיצא לי לאכול.

המנה מלווה בצ’יפס פריך ועבה שמשתלב נהדר עם הרכות של הדג. הנאה צרופה, לא פחות. אם לא הייתי כבר מלאה הייתי בוחרת לטעום גם את הסלמון האסייתי, אבל איך אומרים? בפעם הבאה.

פסטות בהרכבה עצמית

אם אתם דווקא טיפוסים של פסטות, בתפריט הפסטות תוכלו להרכיב את המנה בעצמכם על ידי בחירה ממגוון הפסטות השונות: פטוצ’יני, פנה, רביולי בטטה ורביולי גבינות, שאותם תוכלו לשלב עם מגוון הרטבים של המסעדה: רוטב עגבניות קלאסי, רוטב פסטו-שמנת, רוטב שמנת-סלמון ועוד.

מתלבטים מה לבחור? המלצרים ישמחו להמליץ לכם, ואנחנו נמליץ לכם בחום על רביולי בטטה ברוטב שמנת-פסטו, עם טעמים עדינים המשתלבים נהדר יחד, מדובר במנה מוצלחת מאוד שכדאי לבחור גם אם אתם רעבים במיוחד משום שהיא מוגשת, כשאר המנות, בנדיבות רבה.

העיקרית של חובבי המתוק: שלב הקינוחים

בעוד אני מתמוגגת על המנות השונות, מגיעה אשתו של צוריאל יחד עם בתם בת השנתיים, טוהר. היא יושבת לשולחן ומקבלת מנת תפוחי אדמה, וממהרת לומר “תודה ליגאל”, השף של המסעדה. כשמגיע שלב הקינוחים, אני וטוהר מתרגשות בערך באותה המידה. נראה שבשביל שתינו הקינוחים הם העיקרית האמיתית.

מה בתפריט הקינוחים? התחלתי עם המלצתה של טוהר: קינוח גבינת תותים וריבה עם תותים טריים וסירופ תותים. הקינוח מוגש בכוס עם תחתית עוגיות, כרגיל במנה נדיבה. אומנם תותים הם החברים הטובים ביותר של גבינת שמנת, אך המנה לקתה במתיקות יתר. טוהר חלקה עליי, אך אני זו שקובעת. לפחות פה.

קינוחים. קשה לבחור

אם אתם מעדיפים קינוח קצת פחות מתוק, תוכלו להזמין פאי שוקולד. מדובר בקינוח לא קטן, המוגש חם היישר מהתנור בתוספת כדור גלידת וניל. במרלו הצליחו להתגבר על בעיית מתיקות היתר המאפיינת קינוחי שוקולד בישראל ומורגש שהקקאו איכותי וההכנה מוקפדת. התוצאה הנדירה: לא מתוק מדי, ונהדר לחובבי השוקולד.

מה עם אלו שמחפשים את המקום הטוב באמצע שבין שמנת לשוקולד? ההמלצה שלי היא ללכת על פאי שמנת אספרסו. זה ללא ספק היה הפייבוריט שלי. מדובר בקינוח לא מתוק מדי ולא מריר מדי — פאי על בסיס עוגיות, גבינת שמנת עם שוקולד לבן ואספרסו. קינוח מסוכן ממש בשל הסיכוי הגבוה להתמכרות.

לסיכום: מסעדה איטלקית משובחת בבנימין

הביקורות על מסעדת מרלו ברשת הן מצוינות, ובכל זאת – הצלחתי להיות מופתעת לטובה. שאלתי את צוריאל אם אני חריגה, והבנתי שלא: “אנשים מתפלאים לפעמים על האיכות של האוכל במקום, אבל זה חלק מהעניין כאן – היה חשוב לי ליצור מקום שלא מתפשר על איכות. אני חושב שזה מורגש ובגלל זה המבקרים מאוד מפרגנים, והמקום בדרך כלל מלא סועדים”.

מחפשים בית קפה מיוחד, חמים ואיכותי? תשכחו מתל אביב, תעזבו את ירושלים: שימו ב-WAZE את מסעדת מרלו בשילה.

לעוד פרטים על מסעדת מרלו לחצו כאן

 


אינסטגרם

Something is wrong.
Instagram token error.

פייסבוק

© תיירות חבל בנימין, כל הזכויות שמורות | פיתוח תוכן: המתכנה | תנאי שימוש